I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality. That is why right, temporarily defeated, is stronger than evil triumphant.
― Dr. Martin Luher King Jr.
Καλησπέρα σας,
Το φθινόπωρο δείχνει να άργησε λίγο φέτος ωστόσο, σήμερα το πρωί, είχε “καλή βροχούλα” (τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη). Κάποια στιγμή που σταμάτησε βγήκα για εξωτερικές δουλειές και θυμήθηκα την Diana Krall, οπότε έβαλα να ακούσω τον δίσκο που συνοδεύει αυτό το τεύχος.
Η Diana Krall (δείτε τη στη φώτο παραπάνω) είναι από τις αγαπημένες μου jazz καλλιτέχνιδες. Όποιοι με γνωρίζετε λίγο καλύτερα, το ξέρετε ήδη. Κάθε φθινόπωρο και χειμώνα την ακούω λίγο περισσότερο από τις άλλες εποχές. Η μελαγχολικότατα στη φωνή της ταιριάζει απόλυτα με το φθινοπωρινό τοπίο ενώ η επιλογή των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών που συμπεριλαμβάνει στους δίσκους τις είναι εξαιρετικό μουσικό χαλί για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Το συγκεκριμένο άλμπουμ (This Dream of You) περιλαμβάνει 12 από 30 στούντιο εκτελέσεις που ηχογράφησε στο στούντιο με τον παραγωγό Tommy LiPuma πριν τον θάνατο του τελευταίου το 2017. Το άλμπουμ ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2020 (στα γενέθλιά μου!) σε παραγωγή της ίδιας της Krall. Το video clip του τραγουδιού “Autumn in New York” που θα βρείτε στη συνέχεια δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τον σκοπό της οργάνωσης New York Cares, του μεγαλύτερου δικτύου εθελοντών της πόλης της Νέας Υόρκης που ιδρύθηκε το 1987.
Ολόκληρο το άλμπουμ “This Dream of You” είναι διαθέσιμο στο Spotify.
Καλή απόλαυση!
[ Poll ] Ελάτε να διαλέξουμε το θέμα των τίτλων του Field Notes για το 2024.
Για το 2021, είχαμε ταινίες. Για το 2022 είχαμε ταινίες με θέμα γνωστούς ζωγράφους. Το 2023 είχαμε μουσικά albums.
Τι θα θέλαμε για το 2024; “Η πολυψηφία κερδίζει” που λέγαμε και στο παιχνίδι μικρά :)
Ψηφίζετε εδώ! Το poll θα τρέξει, κλασικά, τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη (οπότε θα σας το θυμίσω και στο επόμενο τεύχος). Περιμένω με ανυπομονησία το φετινό σας feedback ❤️
Field Notes
Αυτόν τον μήνα αποφάσισα να καθίσω ήσυχος 😛. Για τον επόμενο… δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτε 😂.
Ένα βιβλίο, ένα video και ένα podcast
📖 Elon Musk by Walter Isaacson. Ίσως, η πιο καλογραμμένη βιογραφία που έχω διαβάσει εγώ προσωπικά. Την ακούω σε μορφή audiobook από το audible και η αφήγηση είναι εξαιρετική εμπειρία. Έχω πει δημόσια ότι δε συμπαθώ τον Elon Musk σαν προσωπικότητα. Ακούγοντάς όμως τη βιογραφία του, καταλαβαίνω πολλά πράγματα για το ποιος είναι και από που έρχεται. Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς περιλαμβάνει πολλά μαθήματα κριτικής σκέψεις, crisis management, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, κ.ο.κ.
📺 Socrates Meets Confucius | ERTflix. Δεν περιγράφω τίποτε. Πρέπει οπωσδήποτε να το δείτε. Αν δε σας αρέσει, κράξτε με και θα δημοσιεύσω το “κράξιμο” ανώνυμα στο επόμενο τεύχος 😛.
📻 Μια φορά και έναν καιρό | Streamee. Το podcast αυτό δε δείχνει να είναι ενεργό πια (δυστυχώς) αλλά περιλαμβάνει μια σειρά από κλασικά παραμύθια σε εξαιρετική αφήγηση τα οποία μπορούν να διασκεδάσουν εσάς και τους μικρούς φίλους της οικογένειας. Είναι ότι πρέπει για να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη ημέρα. Στο link θα βρείτε την αφήγηση του παραμυθιού “τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα”.
ΛΙΣΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ:
Μπορείτε να βρείτε τις περισσότερες* από τις προτάσεις βιβλίων μας σε αυτήν τη λίστα Goodreads, για ευκολότερη πρόσβαση!
Μπορείτε να βρείτε τις περισσότερες* από τις προτάσεις podcast μας μαζί με extra επεισόδια στη Spotify λίστα: In-Ear Wisdom, για ευκολότερη πρόσβαση!
* κάποιες προτάσεις δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμες στο Goodreads και το Spotify!
Προτεινόμενα links
🇬🇷 Γιατί τα social media έπαψαν να είναι social | ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. “Πλέον δε μιλάμε για πλατφόρμες που ενθαρρύνουν την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με άλλα άτομα αλλά για δίκτυα διαχείρισης και παράδοσης περιεχομένου”. Εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτή τη δήλωση. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς στα social media σήμερα, είναι να τα χρησιμοποιεί ως πίνακες ανακοινώσεων, αποφεύγοντας κάθε είδους αλληλεπίδραση.
🇬🇷 Πώς βλέπουν το μέλλον οι νέοι: Τι πιστεύουν για θεσμούς, κοινωνία, ευημερία | ΕΠΙΧΕΙΡΩ. “Οκτώ στους 10 διερωτώνται ανοιχτά αν η γενιά τους θα πρέπει να αποκτήσει παιδιά, καθώς πολλοί πιστεύουν πως οι κοινωνίες τους θα καταστούν λιγότερο βιώσιμες στο μέλλον.” Ίσως, το χειρότερο πράγμα που έχω διαβάσει ποτέ.
🇬🇷 Όλα όσα ξέραμε για τους αστερίες μπορεί να είναι εντελώς λάθος | CNN Greece. “…μια νέα γενετική έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (1/11) στο περιοδικό Nature, υποστηρίζει ότι οι αστερίες είναι σε μεγάλο βαθμό κεφάλια που στερούνται κορμού, τον οποίο πιθανότατα έχασαν εξελικτικά με την πάροδο του χρόνου.”
🇬🇧 Secondary use of health data in Europe | Open Data Institute. Αυτό είναι ένα report του 2021 σχετικά με την ποιότητα και υλοποίηση των πολιτικών δευτερογενούς χρήσης των δεδομένων υγείας από τις χώρες τις Ε.Ε. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η χρήση των δεδομένων της πανδημίας για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, ενημέρωσης των πολιτών και πρόληψης. Δυστυχώς, όπως θα δείτε στη σελίδα 6, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στους τελευταίους.
🇬🇧 Why Mozilla is betting on a decentralized social networking future | Tech Crunch. Για να είμαι ειλικρινής η Mozilla δεν είναι ένας οργανισμός που ακολουθώ για να “προλαβαίνω τις εξελίξεις”. Έχει ποντάρει σε αρκετά πράγματα στο παρελθόν που “πήγαν κουβά”. Το ενδιαφέρον της ομώς για το fediverse το βρίσκω να έχει νόημα.
Εις το επανιδείν,
Α.